Міжнародний день пам'яток і визначних місць відзначається щороку 18 квітня. День заснований згідно з рішенням Генеральної конференції ЮНЕСКО (липень 1983 року) з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'яток та визначних місць. В Україні цей день називається "День пам'яток історії та культури" і встановлений згідно з Указом Президента від 23 серпня 1999 року. Завдання цього свята - ще раз нагадати світовому суспільству про різноманіття культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства, її вразливість та необхідність збереження для майбутніх поколінь.
Викладач історії ДНЗ "Лисянський ПАЛ" Любоємський С.С. впродовж тематичного тижня організовував для здобувачів освіти зустрічі у відео вітальні.
Перегляд документальних фільмів про історичні пам'ятки України, їх доля у важкий воєнний час, роль кожного у збереженні історичної спадщини народу - саме ці питання були основними під час зустрічей.
Адже той народ має право на майбутнє, який знає й цінує своє минуле, оберігаючи й захищаючи його сьогодні для майбутніх поколінь🇺🇦
1904241